montserrat_avia_amb_drets_vulnerats_caritas_barcelona_campanyes

#NoEmConformo

No ens conformem amb la vulnerabilitat de la gent gran

Seguim treballant per una societat que garanteixi la igualtat d’oportunitats

La Montserrat és l’àvia de la família Sànchez Roig. Com ella, en moltes famílies els avis col·laboren en l’economia familiar aportant part de la seva pensió

Hola. Em dic Montserrat i m’he aventurat a escriure aquestes línies perquè m’ho ha recomanat la psicòloga de Càritas. No sé si aquesta carta m’ajudarà gaire, tampoc sé si algun dia algú la llegirà però espero que mai la descobreixi la meva filla Rosa.

Per mi, la meva filla i la seva família són el primer. Sobretot, l’Íker, el meu nét, a qui estimo amb tot el meu cor. Tot i la meva edat (ja he passat les 80 primaveres), jo ho intento donar i fer tot per ells. Quan em demanen que vagi a buscar el nen, hi vaig, tot i que em facin mal les cames o tot i que tingui cita amb la treballadora de Càritas. Res és tant important com ells.

La meva filla i el seu marit no estan passant per un bon moment. Per això, quan cobro la meva pensió, que és l’únic que m’ha quedat del meu marit, els hi dono tota. “Té, agafa els diners, que jo no els necessito”, li dic cada mes a la Rosa. En realitat, només em quedo 50€ per pagar algunes factures i per comprar menjar. Però això ells no ho saben, ni vull que ho sàpiguen. No vull ser una preocupació més. Jo ja sóc vella i no necessito tant com ells. A més, per ells, aquests diners són una gran ajuda. Ho noto en el somriure carregat d’esperança i pena que sempre em dedica la Rosa. I jo vers això no puc ni vull deixar de fer-ho.

Diuen que sempre hi ha etapes bones i dolentes. Jo espero que la meva Rosa i la seva família surtin ràpid d’aquest bucle que els ha tocat viure. Ja no per mi sinó per ells, per l’Íker, i perquè puguin arribar a ser feliços.

Com ho viu la resta de la família?

L’àvia dels Sànchez Roig no és l’única que ho està passant malament. Deixa’ns el teu correu electrònic i coneix les històries de tots els seus membres.

  • (*) Són camps obligatoris
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.
vellesa_digna_caritas_barcelona

16%

de les persones grans a Catalunya estan en risc d’exclusió social

Atenció domiciliada de Càritas per a la gent gran

58.854

avis i àvies reben una pensió de 369,90€ al mes

Almeda -projecte Càritas

175.000

persones grans pateixen soledat no desitjada a Catalunya

Amb tu pot ser possible, sense tu és impossible

Què fem per la gent gran?

Càritas té cura d’aquelles persones grans més vulnerables, aquelles que disposen d’escassos mitjans econòmics, que tenen dependència física i/o social i/o que no compten amb una xarxa relacional de suport. En aquest context, s’intenta que les persones grans romanguin en el seu entorn mentre sigui possible. Per això, cada vegada, es fan més necessaris serveis de proximitat que van des de l’atenció al domicili fins als pisos compartits, habitatges amb suport i serveis a domicili. Alhora, es promouen projectes de relació grupal o d’acompanyament individual a domicili o en residències.  

A Càritas no ens conformem que 1 de cada 3 avis hagin d'ajudar els seus fills econòmicament amb la seva pensió. Segur que tu tampoc. Comença ara canviant el món. Col·labora amb Càritas.

Col·labora amb nosaltres

Fes un donatiu

També pots fer els donatius en aquestes entitats de crèdit:
EMERGÈNCIA COVID-19: ES83 2100 5000 5002 0022 7591
ES12 2100 0965 5102 0001 0269 LA CAIXA
ES59 0081 0603 0600 0106 2212 SABADELL ATLÀNTIC
ES59 3025 0002 4014 3327 0208 CAIXA D’ENGINYERS
ES46 0182 6035 4100 0075 7164 BBVA

Si fas una transferència envia'ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a atenciodonant@caritas.barcelona

imatge de tancament

Un no per a ningú

Simple Share Buttons