precarietat_laboral_treballador_pobre_jose_manuel_no_ens_conformem_caritas_barcelona

#NoEmConformo

No ens conformem amb la precarietat laboral

Seguim treballant per una societat que garanteixi la igualtat d’oportunitats

El José Manuel és el pare de la família Sànchez Roig. Des de fa un parell d’anys, va encadenant contractes temporals que no li permeten fer front a totes les despeses

La desesperança se’m menja. Estem a dijous i, fins demà, el meu encarregat no em dirà si em renoven el contracte per treballar la setmana que ve. M’encantaria treballar més hores però, ara mateix, sembla quelcom impossible. Acabo de sortir de la feina i l’únic que puc pensar és si hi tornaré, encara que només cobri 4€ bruts l’hora. L’angoixa em pot. Però he de canviar la cara. Davant el meu fill, l’Íker, i la meva dona, la Rosa, he de ser fort. Sense adonar-me’n ja he arribat a la parada de metro. El cap va més ràpid que les cames. És curiós com, en només 5 minuts, li puc donar tantes i tantes voltes a la meva situació laboral.

“Ei José Manuel”, escolto de fons. És un company de la feina. Sincerament, no tinc gaires ganes de parlar amb ell: el meu cap només em mostra la meva família, la nostra desesperança. Però em paro. Mai saps qui et pot ajudar o qui et pot donar feina en un futur. Decideixo conversar amb ell però, quan estem just davant de la màquina per validar el bitllet, m’adono que la meva targeta de metro està esgotada. No porto res a la cartera i no em puc permetre comprar-me una T-10. M’he d’inventar una excusa per marxar caminant i que no descobreixi la meva situació.

“Ai, se m’ha oblidat que avui havia d’anar a recollir el meu fill. Aniré en autobús que em deixa més a prop. Ens veiem demà”, deixa anar la meva veu. El company ho entén i em saluda amb un somriure. Ara em queden 45 minuts a peu fins arribar a casa. Imagina’t tot el que donaran de sí al meu cap.

Com ho viu la resta de la família?

El pare dels Sànchez Roig no és l’únic que ho està passant malament. Deixa’ns el teu correu electrònic i coneix les històries de tots els seus membres.

  • (*) Són camps obligatoris
  • Aquest camp només és per validació i no s'ha de modificar.
dones_treballadores_càritas_testimonial_2

12%

de treballadors pobres a Catalunya

dades1

46,5%

dels aturats fa més d’un any que no troba feina

trabajos-precarios-trabajador-pobre

233.000

persones amb jornada parcial voldrien treballar més hores i no troben feina

Amb tu pot ser possible, sense tu és impossible

Què fem per les persones que no tenen feina?

Les persones es troben en moments diferents en el seu procés personal i familiar, i poden tenir necessitats diverses en relació a la inserció laboral. Per això, des de Càritas, oferim un ventall de recursos adaptats a les diferents situacions que cal afrontar: des del coneixement de la llengua castellana i catalana o l'alfabetització bàsica a la borsa de treball domèstic i la relació amb les empreses, els aprenentatges prelaborals i la formació d'oficis. Els processos d'inserció laboral es fonamenten en uns coneixements previs i en l'assoliment de determinades capacitats, habilitats relacionals i laborals, així com en la presència d'actituds positives davant les exigències de les relacions laborals.  

A Càritas no ens conformem que un 17% dels treballadors que atenem siguin pobres. Segur que tu tampoc. Comença ara canviant el món. Col·labora amb Càritas.

Col·labora amb nosaltres

Fes un donatiu

També pots fer els donatius en aquestes entitats de crèdit:
EMERGÈNCIA COVID-19: ES83 2100 5000 5002 0022 7591
ES12 2100 0965 5102 0001 0269 LA CAIXA
ES59 0081 0603 0600 0106 2212 SABADELL ATLÀNTIC
ES59 3025 0002 4014 3327 0208 CAIXA D’ENGINYERS
ES46 0182 6035 4100 0075 7164 BBVA

Si fas una transferència envia'ns les teves dades personals i el comprovant de la transferència a atenciodonant@caritas.barcelona

imatge de tancament

Un no per a ningú

Simple Share Buttons